Veiliger werken, minder ongelukken

Op 22 en 28 februari en 8 maart organiseert Pilz op de Universiteit van Tilburg een 'kennisboost' voor het meten en sturen van veiligheidsgedrag.

P ilz gelooft in de samenkomst van wetenschap en praktijk en bundelt daarom in dit initiatief de krachten met de grondlegger van het Motivational Model, drs. Sven Rickli van Nolost Capital. In het gedragsonderzoek staat het veiligheidsgedrag van medewerkers centraal.
Dat gaat niet alleen om het reduceren van ziekteverzuim, het vergroten van de motivatie en het verhogen van de bevlogenheid, vitaliteit en betrokkenheid van medewerkers, maar ook om het meten van de oorzaken van onveilig gedrag en daar vervolgens op te sturen.

Op de werkvloer gebeuren talloze ongelukken die worden veroorzaakt door het gedrag van medewerkers. De veiligheidsScan maakt inzichtelijk welke aspecten moeten worden aangepast om het veiligheidsgedrag van medewerkers te verbeteren en zo het aantal ongelukken op de werkvloer terug te dringen.
U krijgt direct inzicht in wat er per groep moet worden veranderd om medewerkers zich veiliger te laten gedragen, hun betrokkenheid en inzet te vergroten, hen meer verantwoordelijkheid te laten nemen en flexibeler zijn en beter presteren op de werkvloer.

De kennisboost kost normaal 350 euro, maar deze drie sessies op de Universiteit van Tilburg zijn gratis. U kunt zich hier inschrijven.

Bron: Link Magazine, 17 januari 2012

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply